Glastag som kunst - Hôtel de la Marine i Paris

Jens Kann-Rasmussen holder tale ved indvielsen

Med et 300m2 stort glastag formet som en gigantisk krystal får Paris snart et nyt område at nyde dagslysets mange facetter i. Taget er rejst over den indre gård i bygningen Hôtel de la Marine ved Place de la Concorde, og det er en del af en større restaurering af den historiske bygning fra 1700-tallet. 

VILLUM FONDEN har med en bevilling på EUR 800.000 gjort det muligt at opføre det fantastiske stykke glaskunst, designet af arkitekt Hugh Dutton, der også har skabt mange af Paris' andre arkitektoniske vartegn i glas med brug af dagslyset som naturlige byggesten.

"Endnu en gang er vi stolte af at kunne puste nyt liv i en ekstraordinær kulturarv og tilbyde indbyggerne og fremtidens besøgende i den franske hovedstad et nyt, levende område, moderne og badet i naturligt lys," siger Jens Kann-Rasmussen, formand for VILLUM FONDEN ved indvielsen af glastaget og refererer dermed til yderligere to store restaureringsprojekter gennemført med støtte af fonden: Den ikoniske glaskuppel på Palais de la Découverte samt de storslåede glasmosaikker i la Sainte-Chapelle-kirken på Île de la Cité. 

Spørgsmål? Kontakt:

Signe Staubo Sørensen
Programchef, eventkoordinator, VILLUM FONDEN
Phone: 
+ 45 24 44 10 50